Thursday, 30 March 2017

this is life.some tips for student :p(self motivation)


Hai assalamualaikum i do not know what to say,,,i have no idea right now utk tulis something dalam blog yang kian sendu ni ...hahahha ,,,okey just want to nasihat korang yang tengah belajar lagi di peringkat sekolah takpun yang tgh spm sekarang ni ..buat mase ni please do not waste ur time with permainan dunia these day ,,hahahahha bahasa bercapur ,,,jangan tiru semue ni yaw nnti korang tersesat jalan hahahhaa...permainan dunia yang macam saya maksudkan ini ialah CINTA , jgn bercinta lagi ...jgn gatal bercinta ..sebb nnti menyesal ..tunggu habis2 sekolah dulu baru la nk bercinta korg nak kawin pun boleh .sebb ape tau ..you do not get any benefits..buat mase sekarang tolong focus ape yang cikgu korang nk ajar kat sekolah..belajar..kalau korang taknk rase perit nya kebodohan tu satu hari nanti ...buat yang terbaik ...perit tu sekejap je ..nnti korang akan rase bahagia yang berpanjangan .lagi bahagia dari ape yang korang rase mase korang seronok sangat bercinta.
yup . satu lagi tips utk korang yang bakal amik spm tahun 2017 .cari mase depan korang buat mase sekarang ni..jgn berfoya foya lagi ..try sikit search pasal korang nk jadi apa lepas ni..tgk segala requirement UA yang ade ,,,nnti senang korng nk bersedia ...jgn nnti menyesal kemudian hari ...dgr nasihat cikgu ..macam pengalaman saya sendiri ..lepas amik result baru tgk segala requirement UA dan kos yanng minat ...baru nk tgk nk jadi tu kene macam tu macm ni ..saya minat satu kos tu tapi kene ade sub something2 macam tu la ..kalau thu awal mmng dah saya amik sub yang diperlukan tu awal2 ..tapi takpe ,,,rezeki masing2 kan ... Allah nk bagi yang lagi terbaik utk kita ,,allah tahu yang lebih terbaik buat hamba nya..we do not know ..just follow the flow.. dan teruskan hidup ..insyaallah ade rezeki yang lebih baik kan? n one more tips ..please do not waste ur time with something stupid like masalah kawan..masalah cinta kene highlight sikit ...tapi masalah kawan lagi byk kot...takpe kalau korang ade terasa dgn kawan sendiri abaikan just relax and act like nothing happen .. jgn hirau sgt hal yang bodoh macm tu sia2 hidup ..ahahah ..nnti dah habis sekolah korang takde nye nk hadap muke diorang lagi dah..sabar je..kalau ade sakit hati sikit ngan kawan tu ..please move urself dari situ ..angkat kaki ...tenang kan fikiran ..amik air minum..sebb apa tau marah tu macam api ...so air tu boleh padam kan kemarahan tu ...api kan kalah dgn air kan kan.. hahahhhh..tabah sikit..hati kene kental untuk terus berada dalam dunia yang penuh dgn drama yang menyakitkan hati ni..hahaha lagi2 korang yang tegh nk spm,... jgn stres2 baby...please be strong ..nnti kalau korang dah score yang terbaik ..sila lihat kawan2 anda yang selalu sakitkan hati korang tu ..okey tak result diorang :p kalau korang punye okey la dari kawan korang..tahniah la beb! tahniah utk diri sendiri...hahahahah lol ..gurau je pun...ni untk motivation supaya korang punya semangat tu berkobar kobar lagi ...gudluck!!!!