Saturday, 9 November 2013

Bahaya | Faceboook 6.6

Salam Sabtu ngee :|

 salam follower mimi yang dihormati,,kebelakangan ini memang mimi jarang2 buke blog ..sebb komputer destop kat rumah bermasalah,,skang ni memang gune laptop yang kecil jeww.. sbb tu rase mls nk update{sbb kecik kan} haha..ni pun sebb tengah paksa diri nk update ni hihi jom kite sambung pasal tittle blog ni k.{maaf kan saye kalau ade yang terase saye tak berniat begitu,,saye tahu saye tak perfect  sgt|}

nk citer pasal facebook ni ,,laman sosial ni banyak kearah negatif dari positif atau banyak kearah keburukan dari kearah kebaikan,,kebaikan dgn keburukan ni kite boleh tentu kan sendiri nk yg mane..kite manusia ade akal gune lah dgn sebaik baiknye, facebook-facebook-facebook facebook ni kite gune untuk kenalkan diri kite ke seeluruh dunia,, chatting dgn rakan2 fb x rase ape chat je depan2 tu, padahal x kenal pun gambar profil pun entah betul atau tak kan? kalau die ajak kite keluar or jumpa mesti kite akan rase kekok kan? kat dlm chatting berjeler panjangnye mesej..kalau kat luar jadi mcm krik3 -.-

nak sentuh siket pasal update status. kalau nk update status tu kite same2 la buat research dulu ke atau jumpe ngan orang yang lebih panndai dari kite kalau nk menyampaikan semule ape yang kite belajar {berdakwah} yang tu okey la lagi sebb kite masih belajar kan,,tapi jgn harapkan llike (y) -.- tapi dengan hati yang ikhlas,, gune kan bahase 'kite' lebih baik dari gune kan bahasa 'kamu,awk,anta,anti,mu,kau' nnti ade yang melenting -.- nnti berggaduh pulak..~ ade jugak yang update status nk aibkan orang atau meminta belas kasihan,,erh menyampah .~ pastu bersayang2 lak kat status, tak privacy lansung!! ni bukan aibkan tapi ade sesetengah orang tu larhh..tapi yang tak tahan gelak nye dan jadi satu pertanyaan dari saye,,kenape die snap dulu gambar mknn tu sebelum makan hah ? >.< ltak caption,, 'breakfast hari ni,' -.-

Yang ni memang 'hot iissue' yang saye nk bicarakan,, ngee dah mcam ape dah ayat ni hehe..
pasal gambar;;;; Gambar?~2 upload gambar banyak2 kat facebook tu ape tujuan die n letak gambar sexy2 tu? sebb skang ni dan maju dah awk..boleh superimmposed boleh edit jadi gambar bogel,,takk takut ke? jadi kalau suke sgt upload tu berpakaian la sopan n tutup aurat..tak digalakkan pun upload tu, sbb orang yang jahat tu boleh buat mende jahat -.- kat kite contoh kene santau ke ngee :| okey x contoh ni kalau tak okey maaf ye :(  {masih belajar}

Itu je kalau ade idea boleh la sambung nnti,, tapi saye ulang sekali lagi tolong maaf kan saye kalau ade terase or terkasar bahase,, saye tak perfect sangat tapi ambil yang positif k? bye salamualaikum :)


















1 comment:

liyana biryani said...

nice blog :) Btw kalau sudi follow http://tips-blogging-treatment.blogspot.com/. saya akan follow balik ty :)